Wandelvakantie in Marokko

De imposante bergen en de adembenemende natuur van de Hoge Atlas maken deze wandelvakantie tot een onvergetelijke ervaring. Wij bezoeken tijdens deze reis de lokale bevolking, de Berbers.  De bergen van de Hoge Atlas zijn even hoog als de Alpen of de Pyreneeën, met als hoogste top de Toubkal van 4167. Tijdens deze mooie reis beperken wij ons tot de schitterende Berber valleien. Deze reis is voor iedereen met een normale wandelconditie goed te doen. De bagage tijdens de trekdagen wordt vervoerd op muildieren

      

Vertrekdatum: 31 maart en 15 november 2024

Reissom per persoon: € 1295,– Tijdens het berg/wandelgedeelte zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Wandelvakantie (light) in Marokko
Rondom de kleine dorpjes van lemen huizen, die tegen de bergwand geplakt lijken te zijn, worden terrasakkertjes nog met de hand bewerkt en zijn muildieren onmisbaar om de ploeg te trekken en de oogst binnen te halen. De gastvrijheid van de Berberbevolking in deze afgelegen gebieden maakt een bezoek extra bijzonder. We slapen in eenvoudige Berberhuizen. We reizen in een kleine groep met Nederlandse reisbegeleiding, een lokale gids en kok. Jouw bezoek aan deze afgelegen dorpen vinden de lokale bewoners oprecht een eer, je voelt je als reiziger dan ook zeer welkom. Geniet daarvan, nippend aan je glaasje traditionele muntthee!

Dag 1: Aankomst vliegveld Marrakech
Na aankomst op het vliegveld van Marrakech brengen wij jou direct naar de bergen. Geniet van de indrukwekkende rit  van een een kleurrijke stad die overgaat in kleurrijke bergen. Het gevoel dat je in een andere wereld bent beland, een wereld waar de tijd stil heeft gestaan. Laat je verrassen door de bewoners van de kleine Berberdorpen de tijd nemen voor een gastvrij onthaal. Daarbij kan een traditionele muntthee natuurlijk niet ontbreken.

Dag 2: Dagwandeling langs Berberdorpjes
Vandaag maken wij een lichte en ontspannen wandeling langs verschillende kleine Berberdorpjes. Zo krijgen we al een beeld van de eenvoud van het leven van de Berbers in deze afgelegen bergvalleien. Voor de liefhebbers is er de optie voor een meer dan pittige wandeling naar het bedevaartoord van Sidi Chamharouch op 2300 meter.

Dag 3: Trektocht Aït Souka naar Matate
Vandaag dalen we af in de Mizane vallei. Bij het piepkleine dorpje Aguersioual verlaten we het bergriviertje en klimmen uit het dal naar het hoge gelegen dorp Matate. Voel je nietig en klein omgeven door de ruige bergen. Wij overnachten tevens in dit mooie dorpje.

Dag 4: Trektocht van Matate naar Azib Tamsoult
Vandaag trekken we over de bergpas Tizi Matate naar de volgende kleurrijke Berbervallei. We beginnen met een fikse klim die je trakteert op een schitterend uitzicht vanaf de pas. Een lange wandeling door de prachtige Ouïssaden vallei brengt ons naar het zomerdorp Azib Tansoult. Geniet van het mooie schouwspel van geitjes die onder het toeziend oog van hun herder door de omgeving rennen.

Dag 5: Trektocht van Azib Tamsoult over de pas Tizi Mezzik naar Ait Souka
Voor vandaag staan de watervallen van Irhoulidene op het programma. Na dit verfrissende bezoek, vervolgen wij over de pas Tizi Mezzik waar we een adembenemend uitzicht hebben over de Mizane vallei. Vanaf hier kunnen wij ons Berberhuis, in het leuke dorpje Ait Souka, al zien.

Dag 6: Trektocht van Ait Souka naar Tacheddirt
Een pittige klim brengt ons naar de pas Tizi Tamatert die toegang geeft tot de volgende vallei. Hier lopen we naar het hoog gelegen dorpje Tacheddirt.

Dag 7: Laatste wandeldag naar Oukaïmeden
We zijn alweer bij onze laatste wandeldag beland. Door de afgelegen Imenane vallei lopen we omhoog naar Tizi-n-Eddi. Vanaf die hoge pas hebben we uitzicht over alle Berbervalleien waar we geweest zijn. Dit is tevens ons afscheid van deze schitterende bergen en de beloning voor ons harde werk te ervaren in ons nabijgelegen, comfortabele en sfeervolle berghotel waar er voor onze voeten een ware verwennerij in de vorm van een voetmassage te wachten staat.

Dag 8: Hammam en massage in comfortabel berghotel
Voordat we echt afscheid nemen van het bijzondere en mooie Hoge Atlas gebergte genieten wij nog een heerlijke dag in welverdiende beloning in ons comfortabele berghotel waar wij verwend worden met een heerlijke hammam behandeling en ontspanningsmasage.

Dag 9: Een dagje Marrakech
Geniet in de ochtend nog even van het rustige dorpsleven en een laatste ontbijt in de bergen om daarna afscheid te nemen en terug te keren naar de koningsstad Marrakech. We logeren in het mooiste en het meest authentieke Riadhotel van Marrakech. De gastvrijheid van onze gastheer en -vrouw, een heerlijk rustig dakterras waar je de stad even kunt ontsnappen en kunt genieten van verkoelend bad na inkopen in één van de vele zouks en de schitterende authentieke kamers maken jouw authentieke Marokkaanse beleving compleet.

Dag 10: Transfer naar de luchthaven van Marrakech
Vandaag brengt onze chauffeur ons naar het vliegveld voor onze vlucht terug naar huis.

Reissom: introductieprijs: 1195,– (normale prijs € 1295,–)

Inclusief:
Overnachtingen in eenvoudige Berberhuizen in gedeelde kamers
Overnachtingen in een comfortabel berghotel o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer
Overnachtingen in een prachtige Riad in Marrakech o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer
Nederlandse reisbegeleiding
Transfers van en naar de luchthaven op genoemde data (obv de door ons geadviseerde vluchten)
Wandelingen onder begeleiding van een Engels sprekende wandelgids
Maaltijden tijdens ons verblijf in de bergen; ontbijt, lunch en diner van hoogstaande kwaliteit bereid door onze kok die mee reist
Voetmassage, hamam en body massage in ons berghotel
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

Exclusief:
Vliegticket
Lunches en diners in het berghotel en Marrakech