Marokko

Ga jij mee naar betoverend Marokko? Wij bieden voor ieder wat wils. Wil je een adembenemende wandelvakantie, een bijzondere pelgrimsreis of een pittige trekking naar de Mount Toubkal? Je bent bij ons aan het juiste adres.

Wandelvakantie Marokko: Op deze bijzondere wandelreis nemen wij jou mee naar de Hoge Atlas bergen, waar natuur en cultuur samenkomen. De gastvrijheid van de Berberbevolking in deze afgelegen gebieden is hartverwarmend. Als je gaat wandelen in de Hoge Atlas raak je vanzelf onder de indruk van de imposante bergen en de machtige natuur die het leven van de Berbers hier bepaalt.

Er zijn muildieren voor het bagagevervoer, zelf loop je met een dag-rugzakje. De bergen van de Hoge Atlas zijn even hoog als de Alpen of de Pyreneeën, met als hoogste top de Toubkal van 4167 m. Maar die laten wij links liggen. We maken onze wandeltrektocht onder leiding van een ervaren gids. Er reist een kok mee die voor ons eenvoudige maar voortreffelijke maaltijden en heerlijke picknicks midden in de natuur verzorgd. 

Als kers op de taart van deze wel heel bijzondere Marokko wandelreis verblijven we aan het einde van onze trektocht nog twee extra nachten in de bergen; in een prachtig gelegen en comfortabel berghotel. Hier laten we ons lekker verwennen met een voetmassage bij aankomst en de volgende dag een hammam behandeling met een complete lichaamsmassage. We sluiten ons bezoek af in een prachtige Riadhotel in Marrakech, één van de vier koningssteden van Marokko.

Wandelvakantie in Marokko

De imposante bergen en de adembenemende natuur van de Hoge Atlas maken deze wandelvakantie tot een onvergetelijke ervaring. Wij bezoeken tijdens deze reis de lokale bevolking, de Berbers.  De bergen van de Hoge Atlas zijn even hoog als de Alpen of de Pyreneeën, met als hoogste top de Toubkal van 4167. Tijdens deze mooie reis beperken wij ons tot de schitterende Berber valleien. Deze reis is voor iedereen met een normale wandelconditie goed te doen. De bagage tijdens de trekdagen wordt vervoerd op muildieren

Pelgrimsreis in Marokko

Het meest bekend zijn de Zeven Patroonheiligen van Marrakech waarlangs je een ommegang maakt, net als de armen die zich geen pelgrimage naar Mekka kunnen veroorloven. Tussendoor passeer je tevens de meer bekende highlights van Marrakech: het plein Jemaa el-Fna, de Koutoubia-moskee, de Saadische koningsgraven en de joodse wijk. Buiten Marrakech, in de bergen en de natuur rond Imlil maak je een aantal voettochten naar Berber heiligen zoals Sidi Chamharouch en Lalla Imi Taza, een vrouwelijke heilige.