Duikvakantie Sharm el Sheik, Egypte

Een bijzondere duikreis in het prachtige Egypte aan de Rode Zee, die wij twee keer per jaar organiseren. Wij bieden jou de mogelijkheid om tijdens deze reis jouw duikbrevet (PADI of ADVANCED) te halen. Wil je je vaardigheden weer opnieuw opfrissen dan kan dat natuurlijk ook. Alles naar jouw wens. Onze instructeurs zijn de beste in Sharm el Sheik en hebben vele jaren ervaring. We logeren tijdens deze reis in een heerlijke authentieke accommodatie aan het strand, gebouwd in de rotsen. 

 

Data:

11 december 2024
12 maart 2025

Reissom: € 1095,–

Duikreis Egypte, Rode Zee; Sharm el Sheik

Dag 1:
Vandaag kom je aan op de luchthaven van Sharm el Sheik waar wij klaar staan om jullie naar onze fraaie accommodatie direct aan het strand te brengen.

Dag 2: Kennismaking
Vanochtend gaan wij na het ontbijt even lekker acclimatiseren op ons Bedoeïenenterras onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij maken vandaag tevens kennis met Mohamed Adel en de andere duikinstructeurs. We spreken door wat we de komende dagen gaan doen. 

Dag 3: Introductieduik
Vandaag gaan we een introductieduik maken. Samen met je instructeur bespreek je wat je mogelijkheden zijn en bespreken jullie hoe de duik er uit gaat zien. Let op: Je doet niets wat je niet wilt doen en je bent nergens toe verplicht.

Dag 4/5/6: Duiken, boot, snorkelen, strand
Op deze dagen duiken we op diverse plekken vanaf de grote boot en vanaf de kust. Als je wilt snorkelen is dit uiteraard ook goed. Jij bepaalt. Hierbij is één dag op de boot bij de prijs inbegrepen. Voor een extra dag betaal je ter plekke een extra vergoeding. 
In deze dagen beslis je ook of je door wilt gaan voor je PADI/Advanced of dat je nog meer wilt duiken zonder hierbij voor je Open Water Certificaat te gaan. Ook hier geldt dat jij zelf bepaalt wat je kunt en wat je wilt.

Dag 7: vrije invulling
Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken van onze heerlijke reis in het schitterende Egypte. Ook hier bepaal jij weer wat je vandaag gaat doen. Afhankelijk van je vlucht de volgende dag (middag- of avondvlucht) mag je in de ochtend nog een duik maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker een dagje te luieren op het strand. 

Dag 8: naar huis
We nemen geen afscheid maar zeggen ‘until we meet again’. Onze chauffeur brengt jullie terug naar de luchthaven vanwaar je weer terugvliegt naar huis.

Onze Master duikinstructeur Mo, neemt je graag mee in de schitterende onderwaterwereld van de Rode Zee. Heb je twijfels of dit wat voor jou is? Ik schreef er twee blogs over:

Practice what you preach

Niets te vrezen dan de vrees zelf

 

Reissom: € 1095,–

Inclusief:
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in een Bedouine kamer o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer
Transfers van en naar de luchthaven
Introductieduik 
PADI of Advanced cursus gedurende drie dagen
Indien geen PADI cursus, duiken en snorkelen op dezelfde dagen
Boottocht inclusief lunch, duiken of snorkelen
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

Exclusief
Vliegticket (Transavia circa € 345,–)
Optioneel een tweede dag boottocht
Overige maaltijden
Fooien
Activiteiten op de zevende dag