Camino Portugués: Jouw camino van Porto naar Santiago de Compostela

 

Vertrekdata
27 april
18 mei
7 en 21 september

Dag 1: Aankomst in Porto

Vandaag komen jullie aan in Porto waar onze chauffeur jullie verwelkomt en jullie naar je accommodatie brengt.

Dag 2: Porto – Matosinhos – Vila do Conde (25 km)
Onze schitterende wandelavontuur kan beginnen. Voor vandaag staat er een prachtige wandeling naar Vila do Conde op het programma. Via de zee en de stranden van de Atlantische kust wandelen we naar dit wonderschone Middeleeuwse dorpje en badplaats. Onderweg loop je over uitgestrekte zandstranden waar de lokale vissers hun geluk beproeven, en kom je langs prachtige natuurgebieden.

Dag 3: Vila do Conde – Esposende (25 km)

We wandelen door het historische centrum van Vila do Conde. Na een stukje langs de kust en een bezoek aan het kustplaatsje Povoa de Varzim, gaan we dwars door het Coastal Natural Park. Hier ontmoeten wij tevens de Cávado rivier. Een prachtig stuk langs de kust en over de stranden. Na een wandeling langs de kust vervolgen wij onze tocht landinwaarts door bossen en dorpen om uiteindelijk aan te komen in het mooie vissersplaatsje Esposende, gelegen aan de rivier Cávado.

Dag 4: Esposende – Viana do Castelo (23 km)

Vandaag hebben wij wederom een wandeling door de natuur op het programma. We wandelen door de bossen waar rivieren hun weg banen, we lopen door oude dorpjes en genieten van adembenemende uitzichten over de bergketens. Bij aankomst worden we getrakteerd op een schitterend uitzicht over de vallei om Viana do Castelo. Een mooie historische stad voorzien van hedendaagse architectuur.  

Dag 5: Viana do Castelo – Vila Praia de Âncora (19,5 km)

We wandelen vandaag langs de leuke dorpjes Areosa, Afife en Carreco. De dorpjes en oude boerderijen worden afgewisseld met mooie uitzichten over de kust en de rivieren. Een wandeling door het bos mag natuurlijk niet ontbreken op deze wandeling. Het venijn zit in de staart want vlak voor de badplaats Vila Praia de Âncora hebben we nog een heuvel te beklimmen waar we op de top beloond worden met een prachtig uitzicht over de vallei en onze bestemming voor vandaag.

Dag 6: Vila Praia de Ancora – A Guarda (14 km)
We lopen een korte afstand vandaag. Na het ontbijt lopen wij langs de kust via Moledo en Camarido naar het stadje Caminha. We nemen de pont over de rivier Minho waarna wij in Spanje arriveren. We vervolgen onze tocht langs de rivier weer terug naar de kust om te arriveren bij een adembenemend mooi strand, Camposancos en A Guarda.

Dag 7: A Guarda – Oia (14 km)
Wederom een prachtige wandeling langs de stranden. We bezoeken de Keltische nederzetting van Santa Tegra in het stadje Portecelo voor schitterende uitzichten over de kust. We vervolgen onze weg door het bos en langs de kust waar we in het plaatsje Oia arriveren waar we overnachten. Hier kun je het 12e eeuwse klooster bezoeken; Santa Maria de Oia.

Dag 8: Oia – Baiona (18 km)
Ook vandaag staat er weer een heerlijke wandeling op het programma. We vervolgen onze wandeling via stranden en kliffen. Dit wordt opgevolgd door een heuvelachtige omgeving waarbij de top van de Cape Silleiro wel het hoogtepunt is. Hier vind je tevens de kapel van de Virgen de Cela. We vervolgen onze weg naar de schitterende badplaats Baiona.

Dag 9: Baiona – Vigo (25 km) 

Na het ontbijt starten wij de bij de kerk Santa Maria waarna we de Minor rivier oversteken via een oude stenen brug. We maken een mooie tocht door kleine dorpjes, maken wat klimmetjes om aan het einde van onze tocht aan te komen in de grote stad Vigo.

Dag 10: Vigo – Arcade (22 km)

We verlaten Vigo en komen tijdens onze wandeling door kleine bergdorpjes. Onderweg  passeren wij drijvende mosselkwekerijen waarna we afdalen naar de stad, Redondela. Via de stad bereiken wij Outeiro de Penas, een schitterende plek met een prachtig uitzicht over Ria de Vigo. Dit is de monding van de rivier waar zoet rivierwater vermengd wordt met zout zeewater. Aan het einde van onze tocht bereiken wij de stad Arcade wat bekend staat om haar oesters.

Dag 11: Arcade – Pontevedra (13 km)
Nadat we uiteraard de oesters van Arcade hebben geproefd, vervolgen wij naar onze eindbestemming Pontevedra. We lopen wederom een schitterende wandeling door wijngaarden, uitgestrekte velden en bossen. Natuurlijk gaan we na aankomst in Pontevedra genieten van de tapas bij de tapas bars op één van de sfeervolle pleintjes die de stad rijk is.

Dag 12: Pontevedra – Caldas de Reys (22 km)
Na het ontbijt vervolgen wij onze wandeling en verlaten de oude binnenstad via een eeuwenoude hangbrug O Burgo, over de rivier de Lérez. Deze etappe voert ons door de prachtige vallei van de Gandra rivier tot San Mouro. We eindigen onze tocht in Caldas de Reys waar je je lijf even lekker kunt verwennen met een bezoek aan de thermale bronnen.

Dag 13: Caldas de Reys – Padron (21 km)
Een mooie route door bossen en weidevelden. Via het dorp Cruceiro en de Santa Maria de Carracedo kerk, wandelen wij langs een etappe in een fantastisch landschap langs de oever van de Valga rivier naar S. Miguel de Valga. Het eindpunt van vandaag is Padron. Hier lag, volgens de legende, het stenen schip met het lichaam van de apostel Johannes aangemeerd.

Dag 14: Padron – Santiago de Compostela (23 km)
Onze laatste wandeldag is alweer aangebroken. We wandelen door Galicische dorpen tot het heiligdom van Nossa Señora da Escravitute. Voor aankomst in Santiago zien wij kilometers voor de stad de torens al van de beroemde kathedraal. Bij aankomst in de heilige stad verwelkomt de doedelzakspeler ons. De tonen van zijn muziek begeleiden ons naar het beroemde Obradoiro plein voor de beroemde kathedraal waar vele pelgrims nagenieten van hun camino.

Dag 15: Santiago de Compostela – Luchthaven Porto of die van Santiago
Vanaf hier, afhankelijk van je vlucht terug, neem je een taxi naar de luchthaven van Santiago, neem je vervoer terug naar Porto en verleng je je verblijf in de heilige stad. Wij kunnen uiteraard bij iedere keuze assisteren en adviseren.

Reissom per persoon: € 1295,–

Inclusief: 

Overnachtingen o.b.v. logies (een aantal in een pelgrimsherberg en een aantal overnachtingen in pensions). Bij sommige herbergen is het ontbijt inbegrepen

Nederlandse reisbegeleiding
Pelgrimspaspoort
Assistentie bij het verkrijgen van de Compostela als de tocht volbracht is
Transfer van de luchthaven van Porto naar de stad Porto
Assistentie bij het reserveren van een vliegticket (let op: ticket is niet inclusief)
Assistentie in geval van calamiteiten

Exclusief:

Retour vliegticket van Amsterdam naar Porto

Maaltijden (bij een aantal herbergen is het ontbijt inbegrepen)
Bagagetransport (indien gewenst kunnen wij dit voor je organiseren)
Transfer naar de luchthaven van Santiago of Porto